joi, 7 iunie 2012

BOALA MISTERIOASĂ care a ucis aproape toţi oamenii preistorici, în urmă cu 100.000 de ani

de Mihai SCHIAU Postat la: 06.06.2012 15:25 Ultima actualizare: 06.06.2012 15:27
Specialiştii americani consideră că un factor cheie în evoluţia umană a fost o boală misterioasă, care a ucis toţi hominizii, cu excepţia unui număr de 5-10.000, scrie Daily Mail.   Cele mai puternice exemplare, care au supravieţuit respectivei boli, au evoluat în Homo sapiens, spun doctorii americani.
Bacteria ataca nou-născuţii şi copiii, cauzând simptome similare meningitei sau septicemiei.  După această pandemie, exemplarele de Homo sapiens s-au înmulţit şi s-au împrăştiat pe toată suprafaţa Pământului.
Cercetătorii au descoperit că hominzii aveau două gene în plus faţă de oamenii de astăzi, iar acestea i-ar fi făcut mai vulnerabili la boli. „Este imposibil să ne dăm seama exact ce s-a întâmplat în timpul evoluţiei, dar putem spune că predecesorii noştri s-au luptat cu o boală devastatoare, în urmă cu 100-200.000 de ani”, a declarat dr. Ajit Varki, de la Universitatea din San Diego.
Daily Mail scrie că, până acum, se ştia că, în urmă cu 100.000 de ani, evoluţia a luat o turnură spectaculoasă, dar nu era cunoscut exact motivul. Printre cauze probabile se numărau o mutaţie genetică, o erupţie vulcanică sau pur şi simplu o evoluţie culturală, cum ar fi apariţia unei noi limbi.
 
Intră în comunitatea Facebook Gândul, locul unde ziarul vorbeşte cu tine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu