marți, 5 iunie 2012

Americanii pregătesc ARMA DEVASTATOARE de 3 miliarde. Chinezii răspund FABULOS!

Americanii pregătesc ARMA DEVASTATOARE de 3 miliarde. Chinezii răspund FABULOS!

Americanii pun la punct un proiect militar incredibil: 3 miliarde de dolari se vor pompa într-un vas de lupotă cum nimeni nici nu şi-a imaginat până acum.
Marina americană vrea să includă în flotă distrugătoare extrem de avandate care costă pe măsură: aproximativ 3 miliarde de dolari "înghite" monstrul DDG-1000, un distrugător de generaţie nouă din clasa Zumwalt.
DDG-1000 Zumwalt este piesa principală din strategia militară americană în Oceanul Pacific în următorii 20 de ani şi este considerat răspunsul americanilor la "problema chineză".
Costul de producţie uriaş - de 3 miliarde de dolari pentru fiecare distrugător, plus cam încă pe atât pentru aparatură şi armament - l-a transformat într-un proiect extrem de controversat. Lansarea la apă a Distrugătorului DDG-1000 este planificată pentru anul 2014.
Este, de departe, unul dintre cele mai scumpe programe militare ale Statelor Unite, dar chinezii nu par impresionaţi: un general chinez spune că distrugătorul american de miliarde poate fi scufundat cu... "nişte bărci de pescari încărcate cu dinamită"!

Mai mult: Americanii pregătesc ARMA DEVASTATOARE de 3 miliarde. Chinezii răspund FABULOS! - Stiri externe | Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu