vineri, 13 ianuarie 2012

Warren Buffet către Republicani: „Pentru fiecare dolar cu care veți contribui pentru a reduce datoria publică, voi contribui și eu cu unul”

Warren Buffet către Republicani: „Pentru fiecare dolar cu care veți contribui pentru a reduce datoria publică, voi contribui și eu cu unul”

12 ianuarie 2012, 09:19 |  Autor: Laurențiu Luca | 1095 afişări
Warren Buffet față-n față cu Republicanii din Senat

Warren Buffet față-n față cu Republicanii din Senat

În ultimul număr al revistei „Time”, Warren Buffet, multi-miliardarul american, face o propunere neobișnuită: el va contribui voluntar taxe adiționale pentru a reduce datoria publică, dar doar în cazul în care membrii partidului Republican din Senat vor face același lucru.

Buffet a promis că va egala toate donațiile acestora, dolar pentru dolar, cu o singură excepție: în cazul lui Mitch McConnell, liderul majorității Republicane din Senat, el va oferi trei dolari pentru fiecare dolar donat de acesta, anunță publicația financiară „Business Insider”.

Legea donațiilor voluntare

Declarația lui Buffet survine după ce mai mulți Republicani au criticat un editorial din „The New York Times” în care Buffet își exprima opoziția față de politica fiscală în beneficiul celor bogați. Drept exemplu, Buffet a subliniat faptul că el, deținător al unei averi estimată la 45 de miliarde de dolari, plătește o rată de impozit mai scăzută decât secretarul său.

Senatorul John Thune a răspuns considerând că, dacă Buffet s-ar simți „vinovat” de această situație, el ar putea dona voluntar către guvern. Thune a introdus pe ordinea de zi proiectul de lege „Buffet Rule Act”, lege care ar permite celor bogați să contribuie voluntar pentru reducerea datoriei publice.

În interviul acordat „The Times”, Buffet a descris planul lui Thune drept „o politică fiscală care putea fi concepută doar de un Republican”. În urma acestui interviu, mingea se află, din nou, în terenul senatorilor Republicani.

Trebuie menționat că Republicanii din Senat au o avere totală de aproximativ 387 milioane de dolari, conform Media Matters.
sursa; adevarul.ro

2 comentarii:

  1. Si eu care credeam ca si la noi in tara e posibil asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  2. locuiesc și lucrez în Marea Britanie. Viața mea s-a întors !! După 2 ani de căsătorie ruptă, soțul meu m-a lăsat cu doi copii, am simțit că am terminat totul, aproape că m-am sinucis pentru că ne-a lăsat cu nimic, am fost emoțional în tot acest timp. Mulțumesc unui mare război de vrăji numit Dr.Wealthy pe care l-am cunoscut online, care l-a adus pe soțul meu înapoi la mine. Într-o zi credincioasă, în timp ce navighez pe internet, am dat peste câteva mărturii despre Dr.Wealthy. Unii oameni au mărturisit că și-a readus iubitul Ex, iar alții au mărturisit că restabilește pântecele, vindecă cancerul și alte boli, îl puteți contacta pe wealthylovespell@gmail.com, el este cel mai bun vrăjitor care vă poate ajuta cu problemele dvs. whatsapp +2348105150446

    RăspundețiȘtergere