duminică, 11 septembrie 2011

Profeţii eşuate

Picătura de cunoaştere

Util si placut - Delia PATRU

Profeţii eşuate


De-a lungul istoriei, au existat o mulţime de profeţi care de care mai macabri, care au prevăzut de la distrugerea civilizaţiei, dezastre naturale sau astronomice şi până la sosirea unor civilizaţii extraterestre sau chiar iadul pe pământ. Site-ul www.ditadifulmine.com a prezentat unele dintre teoriile apocaliptice din ultimele două secole, care însă, din fericire, nu s-au demonstrat a deveni realitate.
De exemplu, în 1806, se pare că o găină a început să „producă“ ouă cu un mesaj ciudat: „Christ is coming“. Vestea acestui „miracol“ s-a răspândit rapid şi multe persoane din Leeds au început să creadă, considerând că sfârşitul lumii este aproape. Totul a durat până în momentul în care un localnic din Leeds a decis să „monitorizeze“ găina şi a aflat că totul este de fapt o farsă. Un bărbat din New England, William Miller, după ani de „studii amănunţite“ asupra Bibliei, a ajuns la concluzia că momentul Apocalipsei ar putea fi prevăzut cu ajutorul Sfintei Scripturi. În opinia sa, lumea ar fi fost distrusă în perioada 21 martie 1843 şi 21 anul următor. Falsul profet a adunat mii de adepţi, care au ajuns să îşi vândă toate bunurile, considerând că nu au nevoie de ele pe lumea cealaltă.
Câţiva ani mai devreme, mai precis în februarie 1835, Joseph Smith, fondatorul Bisericii Moromone, i-a convocat pe credincioşi pentru a-i anunţa că vorbise recent cu Dumnezeu, care i-ar fi mărturisit că Iisus ar reveni pe Terra în următorii 56 de ani, anunţând astfel că s-a dat „startul“ la „Sfârşitul lumii“.

Falşii prezicători

În 1881, un astronom a descoperit că în coada cometei Halley s-ar afla un gaz compus din cianură. Ulterior, descoperirea a fost dată publicităţii de New York Times şi alte ziare, lansându-se ipoteza că această coadă a cometei, care se apropia de Terra, ar putea duce la dispariţia tuturor speciilor vii de pe planetă. Panica generală a luat sfârşit abia după ce un grup de cercetători a decis să ia atitudine şi a anunţat că nimeni nu este în pericol din cauza cometei.
La apariţia cometei Hale Bopp, în 1997, a început să circule vestea că în realitate ar fi vorba de o astronavă extraterestră. În ciuda faptului că specialiştii NASA şi astronomii din toată lumea au dezminţit zvonurile (uşor de dezmințit chiar şi cu un telescop amatorial), vestea a început să circule rapid, mai ales datorită programului radiofonic „Coast to Coast AM“. Această presupusă astronavă extraterestră a contribuit la crearea unui cult numit Heaven’s Gate în San Diego, care susţinea că sfârşitul lumii ar fi foarte aproape. De altfel, pentru cei 39 de membri ai cultului lumea s-a sfârşit după puţin timp, având în vedere că s-au sinucis în masă pe 26 martie 1997.
Richard Noone, autorul cărţii „5/5/2000 Ice: the Ultimate Disaster“, afirma că pe 5 mai 2000, calota polară s-ar fi extins cu 3 mile, dând astfel startul unei noi Ere Glaciare pe Terra. Din păcate pentru Noone, calota polară nu s-a extins, ci chiar se reduce văzând cu ochii.
sursa; gazeta de sud

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu