Relaţia de dragoste, sursă a nefericirii?
Relaţiile reprezintă o modalitate excelentă de a crea o legătură cu o persoană şi de a descoperi ceea ce vă doriţi pentru viitor. Totuşi, nu toate relaţiile sunt menite să dureze, iar unele chiar pot priva partenerii de împlinire pe alte planuri – de exemplu în carieră, în privinţa hobbyurilor sau în ceea ce priveşte plăcerile personale. Deşi despărţirea de o persoană cu care v-aţi împărţit viaţa o perioadă lungă de timp este dificilă, este mai bine să faceţi acest pas dacă simţiţi că relaţia nu vă lasă să vă îndepliniţi obiectivele pe care vi le-aţi propus.
Când suntem tineri visăm să avem o carieră înfloritoare, care să schimbe în bine viaţa altor oameni. În mod ideal, partenerul de viaţă trebuie să fie cel mai mare susţinător al dumneavoastră, persoana care vă motivează şi vă ajută să vă îndepliniţi obiectivele pe care vi le-aţi propus în plan profesional. Numai că nu se întâmplă mereu aşa. Dacă sunteţi implicat într-o relaţie în care certurile şi reproşurile sunt la ordinea zilei, performanţa profesională poate fi afectată. De aceea, dacă simţiţi că acest lucru se întâmplă şi în cazul dumneavoastră, ar fi indicat, pentru binele amândurora şi al relaţiei, să analizaţi bine situaţia şi să faceţi pasul decisiv, dacă ajungeţi la concluzia că problemele sunt iremediabile.
Lipsa fericirii, un semnal de alarmă
Rezultatele unui sondaj al unui institut de sănătate mintală au arătat că aproape zece la sută dintre persoanele de peste 18 ani suferă de depresie. De cele mai multe ori, depresia se declanşează din cauza unor nemulţumiri, neîmpliniri sau frustrări acumulate de-a lungul timpului. Însă nu este exclusă nici posibilitatea să fiţi deprimat pentru că nu sunteţi fericit în relaţia pe care o aveţi. În cazul în care vă lipseşte pofta de a trăi, dar nu este vorba de o afecţiune clar stabilită de specialişti, explicaţia este că nefericirea „izvorăşte“ din neîmplinirea pe plan personal. În acest caz, pasul care trebuie făcut este despărţirea, pentru că amândoi aveţi dreptul la fericire.
Prietenii sunt primii afectaţi în momentul în care vă implicaţi într-o nouă relaţie. Pe măsură ce idila evoluează, avem tendinţa de a neglija prietenii pe care îi avem, pentru a dedica mai mult timp partenerului. Nu este însă o abordare sănătoasă. Prietenii apropiaţi nu trebuie văzuţi neapărat ca duşmani ai relaţiei. Rolul lor este de a vă ajuta să vă menţineţi „sănătatea mintală“ pentru a putea face ca relaţia să înflorească. Dacă amicii dumneavoastră nu vă fac mai mult rău decât bine, este perfect acceptabil şi chiar indicat să aveţi prieteni. Dacă partenerul dumneavoastră nu este însă de acord cu acest lucru, poate ar fi bine să vă stabiliţi priorităţile şi să vă gândiţi dacă puteţi trăi o viaţă alături de o singură persoană, fără prieteni. Dacă ajungeţi la concluzia că aşa ceva este nu doar imposibil, ci şi de neconceput, cea mai bună soluţie este să puneţi capăt unei relaţii care vă îngrădeşte dreptul de a avea prieteni.
sursa; gazeta de sud
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu