sâmbătă, 2 aprilie 2011

Reguli noi în dragoste


Noile reguli vă pot ajuta să aveţi o relaţie de cuplu fericită

Reguli noi în dragoste

Life & Style - Oana Olaru

Au fost instituite reguli pe care trebuie să le urmaţi pentru a vă face relaţia să meargă
V-aţi certat cu partenerul dumneavoastră? Înainte de a decide să îi daţi o lecţie sau, mai grav, să puneţi capăt relaţiei amoroase, daţi o şansă noilor reguli pe care un grup de psihologi şi terapeuţi le-a „inventat“ pentru a face viaţa cuplurilor moderne mai uşoară. Încercaţi să puneţi în aplicare cât mai multe dintre acestea pentru a redescoperi prietenia, pasiunea, tandreţea şi iubirea.
Prima regulă instituită este ca fiecare dintre parteneri să pună propria persoană pe primul loc, căci se pare că oamenii care îşi doresc să evolueze din toate punctele de vedere şi depun eforturi în acest sens sunt implicaţi în relaţii mai fericite, comparativ cu cei care pun nevoile partenerului înaintea propriilor nevoi. „Atunci când vă dezvoltaţi propriile interese - pasiunea pentru gastronomie, învăţarea unei limbi străine etc. -, aveţi mai multe lucruri pe care să le aduceţi în relaţie, iar legătura se va consolida pentru că, odată cu trecerea timpului, capătă profunzime“, a explicat doctorul Gary Lewandowski Jr., profesor la Universitatea Monmouth din New Jersey.

Respectaţi-vă intimitatea

Nu este vorba aici doar de respectarea intimităţii partenerului, ci şi de respectarea intimităţii pe care o presupune relaţia în sine. De exemplu, dacă vă număraţi printre persoanele care obişnuiesc să se laude sau să se plângă la prietenii apropiaţi în legătură cu ceea ce se întâmplă în cuplul lor sau, mai rău, dacă postaţi aceste lucruri pe profilul făcut în reţelele de socializare, ar fi bine să vă revizuiţi atitudinea. Astfel de comportamente pot genera o gamă largă de reacţii din partea cunoscuţilor - reali sau virtuali, spun psihologii. „Dacă un cuplu vrea să afişeze o fericire care pare nefirească pentru cei din jur, este posibil să facă acest lucru pentru a compensa anumite aspecte nesigure din relaţie. Pe de altă parte, un astfel de comportament ar putea trăda o înclinaţie pasiv-agresivă: este mai uşor să te plângi prietenilor în legătură cu un anumit lucru decât să discuţi cu partenerul şi să rezolvi problema“, a explicat psiho-analistul Bethany Marshall, terapeut specializat în probleme familiale şi de cuplu.

Evitaţi prietenii „toxici“

Se poate întâmpla ca în cercul dumneavoastră de prieteni să existe cupluri care parcă trăiesc pentru a se certa şi, teoretic, acest fapt nu ar avea nimic de-a face cu relaţia dumneavoastră. Potrivit rezultatelor unui studiu efectuat de oameni de ştiinţă la Universitatea Brown, e posibil ca lucrurile să nu stea chiar aşa.
Potrivit sondajului, dacă unul dintre cuplurile de prieteni apropiaţi se destramă, există şanse destul de mari ca acest lucru să vă influenţeze atât de mult încât şi relaţia dumneavoastră să se strice. De asemenea, tot potrivit studiului, dacă un coleg de serviciu, un prieten sau un frate se desparte de partener, există un risc de 33 la sută ca şi dumneavoastră să le urmaţi exemplul.

Şi altele...

Un lucru important pentru sănătatea relaţiei este ca fiecare dintre parteneri să reuşească să se deconecteze de la problemele de serviciu în momentul în care ajunge acasă. Dacă nu delimitaţi clar viaţa de acasă de cea de la muncă, relaţia va avea de suferit din cauza stresului şi a tensiunii care se acumulează. De aceea, este recomandat să vă faceţi timp seara pentru a vă destinde împreună cu partenerul.
În plus, terapeuţii vă recomandă să uitaţi de sfatul de a nu merge la culcare supărat. Ei spun că multe probleme cu care vă confruntaţi pe timpul zilei îşi pot găsi rezolvarea în timpul somnului, căci creierul reprocesează amintirile şi combină asocieri vechi şi idei noi pentru a găsi o soluţie.
În fine, dar nu în cele din urmă, discutaţi calm şi amănunţit problemele financiare. Potrivit statisticilor, cuplurile care se despart din cauza acestor probleme nu recurg la această soluţie pentru că nu au destui bani, ci pentru că partenerii nu se pot înţelege cu privire la felul în care finanţele trebuie gestionate. Consilierul financiar Manisha Thakor sugerează că discuţiile regulate purtate pe tema banilor ajută, pe termen lung, la evitarea neînţelegerilor. 
sursa; gazeta de sud

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu