Cât de dăunătoare este şaorma?
Românii stau foarte prost la capitolul alimentaţie sănătoasă,
mărturie fiind statisticile care arată că jumătate din populaţia ţării
suferă de un grad de obezitate.
“Din experienţă şi din statistici, românii nu au avut parte de o educaţie corespunzatoare în acest sens. Nu mâncăm sănătos ca şi populaţie luată per ansamblu, însă am observat că tot mai mulţi încearcă să remedieze acest aspect”, a mai spus consultantul în nutriţie Bogdan Guinea.
La întrebarea dacă şaorma este într-adevăr dăunătoare sau doar cartofii prăjiţi, medicul a ţinut să avertizeze că şaorma şi cartofii prăjiti “sunt reţeta ideală pentru a ajunge în cele din urmă pe mâinile cardiologului, cel puţin”.
Medicul a explicat în detaliu cum ne distrug sănătatea astfel de
alimente. “Combinaţia de alimente din şaorma este dăunătoare deoarece
creşte evident şi repede valoarea colesterolului rău în organism, la fel
şi cartofii prăjiţi care, pe lângă alimentul în sine, sunt ca un burete
pentru ulei. Toate acestea nu numai că ne îngraşă, însă, ne depun
aceeaşi grăsime şi la nivelul arterelor, de fapt aici este pericolul. La
un moment dat, o bucată din acea grăsime de pe artere se poate
desprinde şi poate ajunge în inimă unde provoacă infarct (posibil letal)
şi în creier, unde provoacă accident vascular-cerebral (paralizie)”.
“Din experienţă şi din statistici, românii nu au avut parte de o educaţie corespunzatoare în acest sens. Nu mâncăm sănătos ca şi populaţie luată per ansamblu, însă am observat că tot mai mulţi încearcă să remedieze acest aspect”, a mai spus consultantul în nutriţie Bogdan Guinea.
La întrebarea dacă şaorma este într-adevăr dăunătoare sau doar cartofii prăjiţi, medicul a ţinut să avertizeze că şaorma şi cartofii prăjiti “sunt reţeta ideală pentru a ajunge în cele din urmă pe mâinile cardiologului, cel puţin”.
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu