Merele reglează metabolismul și greutatea corporală |
Cu un conţinut ridicat de nutrienţi, acestea reglează metabolismul și greutatea corporală, albesc dinœii și satisfac pofta de dulce. În plus, consumate zilnic, previn bolile cardiovasculare prin scăderea colesterolului din sânge, alungă astmul bronșic și protejează împotriva cancerului de colon. Ajută digestia și scăderea în greutate Pentru început, ar fi bine de știut că merele sunt o sursă excelentă de fibre, care ajută digestia și favorizează scăderea în greutate. Din acest motiv sunt foarte indicate în curele de slăbire. Un studiu recent publicat în British Journal of Nutrition a arătat că dacă mâncăm un măr în locul unei prăjituri cu ciocolată, nivelul de zahăr din corp se echilibrează, contribuind la reglarea și buna funcţionare a metabolismului. În cadrul aceluiași studiu, cercetătorii au demonstrat că merele, bogate în flavonoide (antioxidante hidrosolubile), sunt una dintre cele trei feluri de hrană (alături de vinul roșu și pere) care scad riscul mortalităţii în cazul bolilor coronariene și cardiovasculare. Scad colesterolul Merele au cea mai mare eficienţă și când vine vorba de micșorarea nivelului de colesterol. Acestea conţin o fibră numită pectină, considerată ca fiind una dintre cele mai redutabile arme împotriva colesterolului. Mai mult, în cojile de măr există cantităţi mari de cvercitină, o flavonoidă cu acţiune antioxidantă puternică, care amplifică acţiunea vitaminei C și astfel protejează de cancer în general. Luptă împotriva celulelor canceroase Cercetătorii au demonstrat, de asemenea, că merele scad semnificativ, cu 39-43%, creșterea celulelor de cancer hepatic și de colon, în special soiul roșu delicios și merele Golden. Acţiunea antioxidantă a 100 g coajă de măr echivalează acţiunea antioxidantă a 1500 mg de vitamina C. Consumarea doar a pulpei sau a sucului de măr are un efect antioxidant de 10 ori mai redus decât mărul integral, deoarece compușii responsabili de acest efect sunt concentraţi în coajă. Specialiștii au mai arătat că un consum de 3-4 mere pe săptămână menţine sănătatea plămânilor și pancreasului. |
Autor: Libertatea Sursa: www.libertatea.ro Luni, 5 Decembrie 2011 |
luni, 5 decembrie 2011
Merele reglează metabolismul și greutatea corporală
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu