joi, 21 martie 2013

Mesajul Sabinei către susținători: ”Vă mulţumesc din suflet pentru susţinere, sper ca v-am făcut mândri ca sunteţi români, să nu uităm un lucru: împreună suntem cei mai buni! Vă pup!”


Mesajul Sabinei către susținători: ”Vă mulţumesc din suflet pentru susţinere, sper ca v-am făcut mândri ca sunteţi români, să nu uităm un lucru: împreună suntem cei mai buni! Vă pup!”
O campanie de solidaritate a fost demarată pe o reţea de socializare după aflarea veştii că o elevă din Covasna, pe numele ei , a primit ameninţări cu moartea fiindcă a mers la şcoală cu o bentiţă tricoloră în 15 martie, ziua maghiarilor de pretutindeni.
Foarte mulţi utilizatori ai reţelei de socializare şi-au manifestat indignarea faţă de ameniţările cu moartea adresate elevei care a afişat un însemn tricolor în liceul la care învaţă.
Eleva din Covasna, Sabina Elena, a mulţumit românilor, prin intermediul surorii sale, pentru zecile de mesaje de încurajare şi de susţinere care au umplut miercuri reţeaua de socializare.
Sora Sabinei a postat următorul mesaj pe Facebook: ”Astazi a avut loc intalnirea dintre cadrele didactice ale liceului si parintii mei, respectiv ai Sabinei, iar lucrurile au luat amploare in sensul ca Sabina a fost data afara din piesa de teatru in care a fost pusa acum cateva zile si culmea era si rolul principal, au vrut sa o exmatriculeze si sa ii scada nota la purtare, dar au renuntat la idee in momentul in care mama fetitei a luat atitudine, ea prezentandu-se la scoala cu un mediator si cativa membii ai consiliului parintilor. Diriginta a fost interogata asupra faptului ca s-a prezentat in fata Sabinei cu un obiect contondent, iar ea, dupa ce a fost intrebata ca de ce a actionat intr-un asemenea mod, a raspuns: ” Am fost pusa “. In acel moment, mama a cerut dirigintei sa ii inapoieze tricolorul Sabinei si sa ii ceara scuze pentru ceea ce a facut! Directiunea s-a atacat foarte tare si astfel a renuntat la sanctiunile care erau propuse. La intalnire a mai participat primarul, inspectoarea generala a ISJ Covasna. In ceea ce priveste amenintarea cu moartea, s-au luat masuri. A fost depusa o plangere, iar politia se va ocupa de cautarea acestui ” domn” . Pentru a o proteja pe Sabina, in urmatoarele luni ea va fi dusa si adusa (de) la scoala de un domn politist. Ancheta continua si o sa va mai tin la curent cu alte noutati! P.S. Va multumim tuturor pentru sustinere, apreciere si ganduri bune!”
Pe rețelele de socializare s-au anunțat deja adunări publice în mai multe orașe din țară prin care românii doresc să-și exprime solidaritatea cu Sabina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu