Pagini

joi, 9 august 2012

O nouă tabără antiromânească în Harghita (VIDEO)


Asociaţia “Tineretul Maghiar Ardelean” (Erdelyi Magyar Ifjak – EMI) organizează o nouă tabără în România, invitaţii principali fiind membrii trupei iredentiste maghiare Karpatia.

Formaţia rock a provocat controverse cu mai puţin de două luni în urmă, când a cântat la o altă tabără a extremiştilor maghiari organizată în apropiere de Târgul Secuiesc. Atunci solistul s-a adresat spectatorilor în mai multe rânduri şi a promovat deschis dezmembrarea teritorială a ţării gazdă prin mesaje de genul “Aici e Ardealul! România e mai încolo!”.
Trupa, care este interzisă în Slovacia tocmai din cauza câtecelor instigatoare, promovează reîntregirea Ungariei Mari, denunţă Tratatul de a Trianon prin care Ardealul a revenit României după Primul Război Mondial şi cheamă maghiarimea la luptă împotriva “asupritorilor”.
Tabăra, care a început astăzi, se va încheia pe 12 august. În anul 2011 Consiliul Județean Harghita a sprijinit tabara celor de la EMI, din bugetul public al instituției, cu suma de 7.000 de lei iar în 2010 cu suma de 8.000 de lei.
Sursa: FrontPress.ro / napoca news

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu