sâmbătă, 4 iulie 2015

Raportul care ARUNCĂ în AER referendumul din Grecia: FMI îi dă DREPTATE premierului Alexis Tsipras!

Autor: Radu Pădure | sâmbătă, 04 iulie 2015 | 98 Comentarii | 12768 Vizualizari
O femeie trece prin fața unui zid din Atena pavoazat cu afișe care cer un vot de NU la referendum
Fondul Monetar Internațional a trimis un avertisment sever Europei arătând că datoria Greciei este nesustenabilă și că aceasta are nevoie de o perioadă de grație de 20 de ani. Mai mult, este nevoie de o amplă tăiere a datoriei.

FMI schimbă toate datele referendumului din Grecia, admițând într-un raport că țara aflată în criză are nevoie de o sumă suplimentară de 60 de miliarde de euro în următorii trei ani și de o amplă tăiere a datoriei pentru a crea „spațiu de respirație” și a stabiliza economia, scrie The Guardian.
Cu câteva zile înainte de referendumul decisiv privind soarta Greciei, pe care creditorii l-au caracterizat ca un vot pro sau contra rămânerii în Zona Euro, FMI a prezentat o poziție mult diferită de cea a Europei, avertizând că datoria țării este „nesustenabilă”.

Șeful Comisiei Europene: „Vom avea probleme, fie că va ieși DA, fie că va ieși NU”Oficialii FMI au declarat că nu sunt pregătiți să facă propuneri pentru un al treilea acord financiar, dacă acesta nu include o dublă condiție: reforme și scutire de datorii.

Potrivit FMI, Grecia ar trebui să beneficieze de o perioadă de grație de 20 de ani înainte de a relua plata ratelor datoriei, iar ultima tranșă ar trebui achitată în 2055.

Grecia: Ultimele sondaje arată o ușoară MAJORITATE pentru DA
De asemenea, Grecia ar avea nevoie de 10 miliarde pentru a putea trece peste următoarele câteva luni și alte 50 de miliarde de euro ulterior.
Precizările FMI subminează toate presiunile și declarațiile politice recente ale liderilor europeni în favoarea unui DA la referendum, pentru a accepta noi măsuri de austeritate, scrie ziarul britanic.
FMI arată că a dat publicității acest raport privind sustenabilitatea datoriei Greciei ca urmare a scurgerilor din presă, după ce acesta a fost trimis parlamentarilor germani.

EVZ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu