vineri, 1 august 2014

Stare de urgenţă în Sierra Leone din cauza epidemiei de Ebola

de M.T.   •   31 Iul 2014   •   17:13 Comenteaza
Stare de urgenţă în Sierra Leone din cauza epidemiei de Ebola 405
Preşedintele din Sierra Leone, Ernest Bai Koroma, a decretat, joi, stare de urgenţă, pe fondul epidemiei de Ebola, soldată până acum cu 224 de morţi, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

În cadrul unui discurs televizat, Koroma a explicat că a luat această decizie „pentru a putea fi luate măsuri mai ferme în faţa epidemiei”.

Starea de urgenţă a fost decretată pentru o perioadă de 60 până la 90 de zile, cu posibilitatea de prelungire.

Ernest Bai Koroma şi-a anulat deplasarea la summitul Africa/SUA de săptămâna viitoare şi a decretat în acelaşi timp anularea călătoriilor în străinătate ale miniştrilor săi, cu excepţia „angajamentelor absolut esenţiale”, precum şi a tuturor reuniunilor publice, în afara celor consacrate combaterii epidemiei. 

De asemenea, preşedintele a anunţat un set de măsuri pentru a împiedica extinderea epidemiei, printre care se numără plasarea în carantină a focarelor actuale, escortarea lucrătorilor sanitari de către forţele de securitate şi percheziţii pentru depistarea posibililor bolnavi.

Vineri, Koroma va participa la o reuniune consacrată epidemiei la care vor lua parte preşedinţii din Uniunea fluviului Mano - Guineea, Liberia, Sierra Leone, Cote D'Ivoire - primele trei state fiind afectate de virus.

„Ebola este o realitate şi trebuie să oprim propagarea ei”, a declarat preşedintele din Sierra Leone.

De la apariţia epidemiei în Guineea, Sierra Leone şi Liberia, la începutul acestui an, peste 800 de oameni au murit pe fondul contractării virusului.

Boala, care a primit numele după un fluviu din nordul actualei Republici Democratice Congo (fostul Zair), unde a fost depistată pentru prima dată în 1976, are o rată de mortalitate între 25% şi 90%.

Până în prezent, niciun vaccin împotriva Ebola nu a fost omologat.

http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu