vineri, 1 august 2014

Principiile necivice ale politicianului „procivic”!


Principiile necivice ale politicianului „procivic”!
Parcă am fi blestemați! Să avem de-a face doar cu politicieni frustați și vanitoși. Personaje ce se consideră cu mult peste noi, ceilalți, prostimea ale(r)gătoarea, ei rezervându-și dreptul de a-și respecta propriile convingeri. Nouă ne cer să mergem la vot! Ei și-au rezervat însă „autoritatea” de a boicota alegeriile pentru că au… principii, iar calitatea de politician le dă dreptul de a-și respecta „principiile” chiar când este vorba de știrbirea interesului civic al celorlalți. Al nostru. Pentru că ei, politicienii, nu sunt parte a interesului nostru. Ar fi prea decadent pentru ei să fie parte a maselor, nu?! La ei interesul civic se confundă cu propriul interes. Dacă nu se mai suprapun, își rezervă dreptul de a-și respecta propriile „principii”. Adică, de a șterge în dosul urnei de vot cu partea noastră de civism!
Cristian Diaconescu părea un personaj care ar putea lupta din interiorul sistemului pentru interesul nostru „civic”. Sau măcar și pentru partea noastră de interes. Dar felia de infatuare pe care mușcat-o din mărul (politic) al Elenei pare a i se fi oprit între presupusul altruism civic pus în slujba noastră, și orgoliul unui narcisism prezidențial. Iar otrava infatuării i-a dezlegat, pentru o clipă, frâiele nemulțumirilor. Nu cele desprinse din exercițiul de revoltă față de sistem, ci frustarea posibilei neșansei de afirmare.
Este adevărat, Cristi Diaconescu avea oricum șanse infime în cursa pentru Cotroceni. Dar nu pentru „marea finală” intra în cursă. Ci pentru a contribui, alături de ceilalți candidați, la diminuarea șanselor lui Victor Ponta de a trage cortina socialismului peste țară și creșterea șanselor candidatului dreptei în turul al doilea. Dar, coborât dintr-un turn de fildeș, Cristi Diaconescu pare a fi realizat abia acum că este un simplu jolly-jocker în turul întâi. Un jocheu menit să maximizeze șansele candidatului dreptei. Iar trezirea din visul alergătorului de unul singur pare a-l fi revoltat atât de rău că ne-a pălmuit pe noi, ceilalți, dându-ne peste obraz cu interesul nostru civic cu tot!
Și ne-a muștruluit: dacă nu va intra în turul al doilea, el își va urma propriile principii. Pe care trebuie să le respecte pentru că, nu-i așa?!, le are… Și nu va mai merge la vot în cel de al doilea tur! Curat Caragiale, ne-a trântit-o în farfurie cu sictir politic: „Dacă nu intru în turul doi la prezidenţiale, probabil că nu mă mai duc la vot!”
Și este de departe cea mai elocventă imagine a respectului pe care ni-l poartă politicianul român. Care face apel la civismul nostru, dar care, având propriile principii, „pe care trebuie să și le respecte”, ne dă peste bot cu nejertfa lui civică. Și este o coloană de cauciuc definitorie pentru majoritatea candidaților… Căci, scopul lor personal primează interesului nostru civic, dar noi nu carecumva să ne permitem să clamăm propriul nostru interes „civic”. Acela de a nu mai merge să-i votăm pe ei, acești clovni ai civismului de mahala politică.
Prin această declarație, Cisti Diaconescu s-a așezat în rândul impostorilor procivici. În rândul politicenilor care, una spun, alta fac în numele „principiilor” lor. Iar dacă Victor Ponta a exersat șefia unei campanii electorale pentru un candidat pe care, personal, nu l-a votat, alegând „dușmanul” (dar măcar a votat!), Cristi Diaconescu nu mai voiește nici măcar să ne onoreze cu votul lui dacă nu-și regăsește numele pe buletinul de vot și în turul al doilea! Or, dacă va continua cu astfel de declarații infantile, Cristi Diaconescu s-ar putea să nu mai intre nici măcar în turul întâi al alegerilor prezidențiale! Pentru că, pentru a ajunge printre candidații, trebui să renunțe la anumite principii, având nevoie de suportul formațiunii sale. Adică mimarea interesului civic pentru membrii PMP-ului până când aceștia îi vor fi strâns listele necesare…
Cezar Adonis Mihalache – Ziarul Natiunea
P.S.:„Principiile lui”?! Dar unde le-a găsit? Nu cumva la Cotroceni? Căci prea seamănă cu îndemnurile Băselului din vremea în care președintele ne cerea să stăm acasă, să nu mergem la vot! Sau a încurcat Elena bilețele cu îndemnuri pentru electorat? Și, de fapt, de acum chiar că ar sta mai bine acasă… Că nu se știe de îi mai încape semnul ipocriziei pe buletinul de vot!
NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu