miercuri, 6 august 2014

Cum şi-a dat Traian Băsescu vila din Mihăileanu

de M.Z.   •   03 Aug 2014   •   17:49 Comenteaza
Cum şi-a dat Traian Băsescu vila din Mihăileanu 418
Foto: Intact Images/EPA
În anul 2003, actualul preşedinte şi soţia sa au devenit proprietari ai unui apartament de 370 de metri pătraţi şi ai unui garaj de 40 de metri pătraţi pe strada Ştefan Mihăileanu, într-o vilă interbelică din Bucureşti.

În acea perioadă, Traian Băsescu era primarul Capitalei, iar imobilul respectiv intra sub incidenţa legilor privind casele naţionalizate şi pe foştii lor proprietari. Practic, primarul Băsescu a locuit cu chirie în apartamentul din Mihăileanu, repartizat de stat ca locuinţă de serviciu.

În 2003, a făcut o cerere către Primăria pe care o conducea, pentru a dobândi dreptul de a cumpăra apartamentul, în baza legii 112/1995 privind drepturile chiriaşilor din casele naţionalizate. Desigur, cerera a fost aprobată.

Apărătoarea lui Traian Băsescu în faţa acuzaţiilor de fals şi uz de fals a fost Elena Udrea, fosta şefă a Cancelariei prezidenţiale, plecată prin demisie de la Cotroceni în urma articolelor de presă despre afacerile soţului său, Dorin Cocoş. Dupa demisie, Udrea şi-a reluat activitatea de avocat şi în două zile a şi preluat dosarul lui Traian Băsescu.

Imediat, Udrea a depus documentele în cazul Băsescu, iar a doua zi Parchetul a şi închis cazul. Pentru ca povestea să fie completă, dosarul  imobilului din strada Mihăileanu nr. 2 a dispărut din arhiva Primăriei, au dezvăluit ziarul Jurnalul Naţional.


Unde locuiesc foştii preşedinţi

Ion Iliescu - locuieşte în vila din Strada Moliere nr. 3-5 pe care a cumpărat-o în 1996 de la RA-APPS. A refuzat după terminarea celui de-al doilea mandat de preşedinte al României o altă vilă de protocol

Emil Constantinescu - locuieşte în vila Pictor Mirea din Capitală. I-a fost repartizată după terminarea mandatului de preşedinte al României

Regele Mihai I - reşedinţa oficială este Palatul Elisabeta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu