vineri, 13 iunie 2014

Kelemen Hunor, un Dan Diaconescu de limbă maghiară


Kelemen Hunor, un Dan Diaconescu de limbă maghiară
PP-DD și UDMR se scaldă în aceste zile călduroase în ”aprecieri” reciproce. Spre deosebire de UDMR, măcar PP-DD nu ne bate la cap cu autonomie teritorială. În rest, de ce se simte UDMR lovit în grație și în imagine? I se pare cuiva că UDMR este mai prizabil numai pentru că se dă european și vorbește limbi străine, adică româna? Hunor este doar un Dan Diaconescu al maghiarilor care le vinde acestora iluzii ieftine și irealizabile.
Vai ce renume bun are UDMR în societatea românească, ferească Sfântu’ să nu se devalorizeze de mână cu Dan Diaconescu! Adevărul este că UDMR se crede buricul pământului (din nefericire al pământului românesc) și acesta este motivul pentru care Kelemen Hunor a sărit ca ars văzându-și rolul diminuat. Despre imaginea UDMR nu are rost să vorbim: la ce jocuri murdare face în detrimentul direct al României, mă îndoiesc că ar mai fi ceva care să-i dăuneze. Se fac mereu sondaje despre cum îi văd românii pe etnicii maghiari, dar nimeni nu face un sondaj despre cum văd românii UDMR-ul. Am avea cu toții o mare revelație, și anume aceea că, dacă referitor la comunitatea maghiară din România românii sunt toleranți, referitor la politicienii lor situația se schimbă radical, pentru că multă lume îi consideră vinovați pentru agitarea apelor și conflictualizarea relațiilor româno-maghiare. Care ar putea fi normale dacă nu exista partidele etnice maghiare care să ne spună că nu e bine cum conviețuim noi cu maghiarii și că e mai bine să ne izolăm unii de alții decât să ne construim împreună un viitor mai bun.
E adevărat, aș prefera orice partid la guvernare în locul UDMR măcar pentru a nu mai vedea cum îngăduința românească și buna vecinătate e transformată în prilej de asalt la integritatea României. Iar UDMR nu este garantul conviețuirii, așa cum se laudă, ci garanția că tensiunile româno-maghiare vor continua și vor atinge cote alarmante. UDMR se comportă ca o mafie care își oferă serviciile de protecție de care nimeni nu are nevoie. Dar, dacă nu le contractezi, mafia are grijă să îți facă scandalul de care să ceri să fii protejat. De fapt, liderii UDMR se târguiesc ca să ne protejeze de ei înșiși, iar dacă nu primesc ceea ce cer, chiar ei provoacă scandalul ca să poată spune: vedeți, dacă nu ați lucrat cu noi, uite ce se întâmplă!… Fără UDMR la guvernare sau, și mai bine, fără UDMR de loc, ca și fără alte partide maghiare, nu s-ar întâmpla nimic, oamenii și-ar vedea de treabă, iar românii și maghiarii nu s-ar mai uita unii la alții câș. Noroc că există UDMR ca să ne salveze de răul pe care tot ei și confrații lor de la alte organizații etnice maghiare îl întrețin.
Așa încât feciorelnicia lui Kelemen Hunor îngrijorat de deficiența de imagine pe care ar aduce-o PP-DD la guvernare e cel puțin hilară. Mai mult rău decât aducerea UDMR la guvernare nu are cum să facă. Iar dacă PP-DD ar înlocui UDMR, cred că ar fi, cum se spune popular, tanda pe manda. Pentru că și PP-DD, și UDMR, reprezintă aceeași mizerie, același vot naiv investit în promisiuni deșarte, dar care contează acum în jocul majorităților.
UDMR nu vrea ca altcineva să preia rolul de partid-balama pentru că aceasta este funcțiunea sa. În România se organizează alegeri pentru a vedea cine va guverna cu UDMR, spune un banc politic de mare succes și care dă dovadă de un realism crud. Împotriva acestui lucru se agită UDMR, nu de dragul unei imagini bune pe care nu o are și de care nu îi pasă, pentru că voturile sale vin de la comunitatea maghiară captivă viselor de autonomie și de supremație maghiară pe care le vinde exclusiv etnicilor săi. Kelemen Hunor este un fel de Dan Diaconescu al maghiarilor, care le promite lucruri imposibile, dar etern dezirabile din ignoranță. Și bineînțeles că UDMR nu vrea să-și piardă rolul de OTV maghiar în favoarea OTV-ului românesc. La atâta lucru se reduce grija lui Hunor pentru imagine!
Bogdan Diaconu
sursa; napoca news

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu