marți, 17 iunie 2014

Aplicaţie IT revoluţionară dezvoltată în România! Cum va putea fi introdus codul PIN în bancomate

de A.M   •   16 Iun 2014   •   13:13 Comenteaza
Aplicaţie IT revoluţionară dezvoltată în România! Cum va putea fi introdus codul PIN în bancomate 772
O echipă de şase studenţi de la Facultatea de Matematică - Informatică a UBB Cluj-Napoca a dezvoltat o aplicaţie IT, în premieră, care permite introducerea codului PIN într-un bancomat fără folosirea mâinilor, doar cu ajutorul privirii, şi prin care se poate evita frauda la ATM-uri, informează MEDIAFAX.

Membrii echipei de studenţi în anul al treilea de la Facultatea de Matematică-Informatică a Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) Cluj-Napoca au participat la începutul lunii la un concurs de tip hackathon, un maraton de programare, în cadrul evenimentului tehnologic Techsylvania, unde au reuşit să dezvolte aplicaţia IT într-un interval de circa 18 ore.

Aplicaţia se bazează pe un dispozitiv de urmărire a privirii, The Eye Tribe Tracker, care costă 99 de dolari şi care este sub forma unui paralelipiped de 20 de centimetri lungime şi o grosime de 1,9 centimetri, cu o greutate de 70 de grame.

Echipa de la UBB a lucrat circa 18 ore la această aplicaţie, iar varianta urmează să fie dezvoltată şi, ulterior, extinsă şi la deblocarea unui telefon mobil doar folosind privirea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu