vineri, 21 martie 2014

Soluţia lui Jirinovski pentru Ucraina: Transnistria - Rusiei, Bucovina şi Basarabia României

de Valentin Vidu - Mediafax
O soluţie ca Ucraina "să se liniştească" este cedarea teritoriilor străine pe care aceasta le-a obţinut de la Polonia, Ungaria şi România, a declarat marţi politicianul ultranaţionalist rus Vladimir Jirinovski pentru televiziunea rusă, citat de site-ul moldova.org.
"Aceste două părţi ale Ucrainei, de est şi de vest, sunt total incompatibile. Nu poate niciun fel de internaţionalism să ajute în această situaţie. Vestul Ucrainei, care face acum cea mai mare gălăgie, am fost nevoiţi să-l luăm de la Polonia, pentru ca armata hitleristă să rămână cât mai departe. Transcarpatia am luat-o de la unguri din acelaşi motiv. Iar pe Bucovina şi Basarabia le-am luat în 1939. Dacă nu era Hitler, nu ne atingeam de aceste pământuri", a declarat el.
Liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia (LDPR) apreciază că în cazul în care aceste teritorii din vestul Ucrainei ar fi restituite, "centrul ar fi mai cuminte".
"Ce propun eu? Să ia Polonia regiunea care îi aparţine, Ungaria să ia Transcarpatia, mai ales că majoritatea locuitorilor de acolo vorbesc limba maghiară", a declarat politicianul rus.
"În Basarabia şi Bucovina majoritatea locuitorilor sunt vorbitori de română. România visează demult să le ia înapoi", a continuat acesta.
"Sunt trei ţări membre NATO", a adăugat el, referindu-se la Polonia, Ungaria şi România.
"Transnistria să revină la noi, este pământ rusesc", a mai apreciat politicianul, subliniind că "doar atunci Ucraina se va linişti".
Crimeea a fost alipită marţi Rusiei, printr-un acord semnat la Moscova de Vladimir Putin şi autorităţile separatiste din peninsula ucraineană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu