miercuri, 24 iulie 2013

Exclus din partid şi trimis în judecată: Deputat francez, despre ţiganii nomazi: “Hitler nu a omorât suficienţi”


Exclus din partid şi trimis în judecată: Deputat francez, despre ţiganii nomazi: “Hitler nu a omorât suficienţi”
Un parlamentar de centru din Franţa riscă excluderea şi trimiterea în judecată pentru că a declarat despre ţiganii nomazi din Franţa că „ nu a omorât suficienţi.”
Gilles Bourdouleix, parlamentar şi primar al oraşului Cholet, din vestul Franţei, a făcut aceste afirmaţii duminică, în timpul unei întâlniri cu un grup de nomazi care şi-au instalat taberele în localitatea sa, fără a cere autorizaţie.
Potrivit publicaţiei Courrier de l’Ouest, întâlnirea a fost una foarte tensionată, primarul cerându-le să plecem, în timp ce nomazii l-au acuzat de rasism şi l-au salutat cu salutul nazist.
În timpul schimbului de replici, un barbat i-a spus deputatului “Ştii să vorbeşti mai bine decât Sarkozy”. Acesta a spus că “legea trebuie aplicată”, însă, enervat de salutul nazist al nomazilor, a spus: “Oricum, Hitler nu a reuşit să omoare suficienţi.” Ulterior, primarul a declarat că a fost enervat de faptul că a fost numit pedofil şi rasist.
Prefectura a sesizat procuratura în privinta acestor afirmaţii, imediat după ce presa le-a publicat. Ministrul socialist de Interne, Manuel Valls, a declarat că speră că primarul va fi sancţionat foarte aspru şi că apologia nazismului este “intolerabilă”.
Franţa are o populatie nomadă de 350.000 de suflete, diferiţi, scrie presa occidentală, de romii din Europa Centrală şi de Est. Aceştia nu deţin decât documente de identitate temporare şi, o dată la jumătate de an, acestea trebuie reînnoite. Nomazii îşi instaleaza taberele în preajma localităţilor timp de câteva săptămâni, iar, de regulă, imediat înainte de plecare, în zona sunt înregistrate furturi din locuinţe.
Călin Marchievici, Sursa: Cotidianul
http://www.napocanews.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu