vineri, 26 iulie 2013

DIICOT cercetează 16 angajați ai SRI că au întârziat expertizele în dosarul Cămătarilor și Sportivilor


DIICOT cercetează 16 angajați ai SRI că au întârziat expertizele în dosarul Cămătarilor și Sportivilor
Mai multi agenţi ai Serviciului Român de Informații sunt cercetați de procurorii DIICOT. Este vorba despre câțiva experți ai Institutului de Tehnologii Avansate al SRI, bănuiţi că au întârziat expertizele cerute de instanţă în dosarul în care erau cercetaţi membri ai clanurilor Cămătarilor şi Sportivilor. 54 dintre interlopii anchetaţi au fost trimiși ieri în judecată pentru șantaj, cămătărie şi omor deosebit de grav.
Informaţia privind noul dosar este menţionată în rechizitoriul prin care procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) de la Serviciul Teritorial Bucureşti i-au deferit justiţiei pe cei 54 de inculpaţi.
Procurorii DIICOT arată, în finalul documentului citat, că din dosarul Cămătarilor şi Sportivilor va fi disjuns unul nou, în vederea continuării cercetărilor, identificării şi stabilirii participaţiei penale a persoanelor implicate.
Există două variante, fie vorbim de complicitate, adică angajații au încercat să tărăgăneze toate aceste expertize astfel încât rechizitoriul să fie făcut cu întârziere, spun procurorii. Acest lucru însemna ca toți suspecții să fie ținuți în arest preventiv iar după o perioadă exista o posiblitate foarte mare ca ei să fie eliberați, asta dacă nu se termina rechizitoriul la timp.
A doua variantă ar fi o neglijență în serviciu, ceea ce înseamnă că angajații nu și-au făcut treaba așa cum trebuia.
Concret, angajații Institutului de Tehnologii Avansate aveau de scos datele din toate bunurile pe care procurorii de la Crimă Organizată și polițiștii le-au ridicat în urma perchezițiilor. Este vorba de telefoane mobile, laptopuri și alte calculatoare personale care au fost găsite în casa suspecților.
Toate datele trebuiau scoase din respectivele dispozitive electronice, procesate și absolut orice informație să fie scoase și puse la dosar.
În total sunt 16 disjungeri, adică despre 16 dosare noi care au plecat din acest dosar de bază.
Un alt dosar din cel de bază a fost deschis, iar acuzații acestuia ar putea fi câțiva polițiști de la departamentul Judiciar. Procurorii susțin că acești oameni ai legii i-ar fi ajutat pe cămătari să spunându-le că sunt din nou urmăriți și că în locuința lor s-ar face percheziții.
Digi24.ro
http://www.napocanews.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu