duminică, 2 iunie 2013

STUDIU: Cei mai bogaţi oameni, 1% din populaţia lumii, deţin aproape 40% din avuţia mondială

Cei mai bogaţi oameni din lume, reprezentând 1% din populaţia planetei, deţin 39% din avuţia totală de 135.000 de miliarde de dolari, iar ponderea care le revine acestora va creşte probabil în următorii ani, arată un studiu al Boston Consulting Group.
STUDIU: Cei mai bogaţi oameni, 1% din populaţia lumii, deţin aproape 40% din avuţia mondială (Imagine: Shutterstock)
Avuţia aflată în proprietate privată a crescut anul trecut la nivel global cu 7,8%, la 135.000 de miliarde de dolari, arată studiul, citat de CNBC.
Cei mai bogaţi, însemnând 1% din total, deţin împreună 52.800 miliarde de dolari, în timp ce persoanele cu active de peste 5 milioane de dolari controlează aproape un sfert din avuţia mondială.
Această concentrare se va accentua şi mai mult în anii următori, întrucât avuţia bogaţilor creşte mai rapid decât totalul la nivel global.
Numărul milionarilor a urcat anul trecut cu 10% şi a ajuns la 13,8 milioane.
Studiul ia în calcul un avans anual de 4,8% la nivel general în următorii cinci ani, în timp ce pentru milionari ritmul va fi de aproape două ori mai rapid.
Averea persoanelor cu peste 5 milioane de dolari va creşte în fiecare an cu circa 8%, iar a celor cu peste 100 de milioane de dolari va spori cu 9,2%.
Această creştere a avuţiei bogaţilor este susţinută în economiile dezvoltate în mare parte de evoluţia pieţelor de capital, în timp ce pentru ţările în dezvoltae principalele motoare sunt avansul economic şi economisirea.
Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu