vineri, 3 mai 2013

"Minunea naturii" care ne poate schimba viaţa

Publicat la: 01.05.2013 17:28 Ultima actualizare: 01.05.2013 17:32
Cercetătorii de la MIT (Institutul Tehnologic Massachusetts) au descoperit că "materialul minune" grafen are mult mai multe proprietăţi decât ne-am fi aşteptat, scrie CNN.
Încă de la descoperirea sa, în 2004, grafenul a fost privit ca o minune naturală, un material care ne va transforma radical viaţă în secolul XXI. Proprietăţile sale uimitoare stârnesc entuziasmul şi nedumeresc în acelaşi timp.
Potrivit lui Tomas Palacios, şeful departamentului de cercetare a grafenului  de la MIT, acesta reprezintă un singur strat de atomi de carbon, aranjaţi într-o structură de tip fagure.
Structura grafenului este cea care dă îi proprietăţile unice. De exemplu, curentul electric circulă în grafen mai rapid decât în orice alt tip de material cunoscut de om. De asemenea, este un excelent conductor termic, extrem de subţire, transparent şi flexibil, dar în acelaşi timp incredibil de rezistent. 
Cercetătorul  susţine că grafenul va înlocui în viitor metalele scumpe din bateriile solare şi se va găsi în telefoanele mobile şi orice alt dispozitiv care va avea ecran transparent.
De asemenea, această tehnologie ar putea fi disponibilă chiar din anii următori.
Singura problemă este că grafenul se obţine destul de greu, deoarece procedeul nu este încă foarte bine pus la punct şi durează destul de mult, dar cercetătorii lucrează deja la descoperirea unor noi metode de extragere.
  sursa; gandul.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu