duminică, 21 aprilie 2013

Ziua mondială a Cărţii


20 aprilie 2013 | Monica Georgescu



Marţi, 23 aprilie, Editura Litera sărbătoreşte Ziua Mondială a Cărții printr-un eveniment inedit, “Noaptea cărţilor deschise”. Acesta va avea loc în centrul vechi al Bucureștiului, începând cu ora 18.00 și va continua până târziu în noapte.
Trecătorii din zonă vor fi întâmpinați de mii de cărți deschise și desfășurate pe toată strada Lipscani, de la intersecția cu strada Smârdan până la Calea Victoriei. Evenimentul va fi deschis de domnul Robert Negoiță, primarul sectorului 3 al Bucureștiului. 
Organizatorii îi vor invita pe toți trecătorii să își aleagă una sau mai multe cărți dintre cele peste    3000 dăruite de Editura Litera. 
23 aprilie reprezintă și o dată simbolică pentru literatura universală: în această zi, în anul 1616, au murit Cervantes şi Shakespeare. La aceeaşi dată, dar în alţi ani, s-au născut ori au murit scriitori celebri precum Maurice Druon, Vladimir Nabokov sau Josep Pla.
Pornind de la aceste considerente, în anul 1995, Congresul General UNESCO a declarat 23 aprilie Zi Mondială a Cărţii, pentru a le aduce astfel un tribut tuturor scriitorilor şi, în acelaşi timp, pentru a-i încuraja pe toti cititorii, dar în special pe tineri, să (re)descopere plăcerea lecturii.
Şi tu eşti invitată!
sursa; revista click

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu