marți, 23 aprilie 2013

Un meteorit a explodat deasupra Argentinei
Un corp ceresc luminos a brăzdat cerul în noaptea dintre duminică spre luni, deasupra Argentinei, fenomenul fiind însoţit de fulgere și tunete. Mii de locuitori din șase provincii argentiniene - Santiago del Estero, Tucumán, Córdoba, La Rioja, Santa Fe și Chaco - au putut observa o minge de foc strălucitoare care a brăzdat cerul în nordul ţării, potrivit Global News.

Directorul Observatorului astronomic din Santa Fe, Jorge Coghlan, a declarat că ar putea fi vorba de un corp ceresc cu un diametru de aproximativ 20 de centimetri. Bolidul, potrivit acestuia, care rezultă în urma arderii în atmosferă a unui corp ceresc, s-a distrus la o altitudine de 45 - 100 kilometri, fenomen ce a fost însoţit de fulgere și tunete.

Potrivit martorilor, deși afară era încă întuneric (ora locală 03:15 - 03:30) în momentul exploziei s-a făcut lumină ca ziua. ”Lumina a fost foarte puternică, la început verde, apoi, albă, iar mai pe urmă am văzut mingea de foc. Câteva secunde mai târziu am auzit un sunet ce însoţește de obicei o explozie”, scriu în microblogurile lor de pe Twitter mai mulţi martori ai evenimentului.

Autor: b1.ro
Sursa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu