duminică, 21 aprilie 2013

DESCOPERIRE DE ZILE MARI! Veşti incredibile de la NASA

Oamenii de ştiinţă de la NASA au făcut o descoperire neaşteptată. Observatorul spaţial Kepler a dus la descoperirea a trei corpuri cereşti ce par a fi locuri ideale pentru forme de viaţă şi care seamănă izbitor de bine cu Pământul. Mai mult, aceştia au precizat că sunt tot mai aproape de a descoperi un loc precum Terra.
Potrivit site-ului io9. com, cele trei planete au fost reperate orbitând în aşa-numita Zona Goldilocks, unde apa lichidă şi viaţa pot exista pe suprafaţa acestora şi se găsesc la o distanţă cuprinsă între 1.200 şi 2.700 de ani lumina faţă de Pământ. Acestea sunt denumite Kepler-62f, 62e şi 69c şi au raze de 1,4, 1,6 şi respectiv de 1,7 ori mai mari decat ale Pamântului.
Kepler-62-e şi Kepler-62-f, îndeplinesc toate condiţiile necesare găzduirii vieţii. Cele două planete sunt gemene - orbitează aceeaşi stea şi se găsesc una lângă cealaltă, la o distanţă mai mică decât cea dintre Pâmânt. Ele sunt ceva mai late decât Terra, dar nu sunt prea mari. Kepler-62-e este o planetă caldă, Hawaiană, iar Kepler-62-f este răcoroasă, precum Alaska.
"Kepler-62e are, probabil, un cer foarte senin şi este cald şi umezeala peste tot în regiunile polare. Kepler-62f ar putea fi mai rece, dar are potenţial pentru existenţa vieţii", a spus Dimitar Sasselov, profesor de astronomie.
"Observatorul spaţial Kepler s-a dovedit a fi o vedetă a ştiinţei. Descoperirea acestor planete stâncoase din zona locuibilă ne aduce mai aproape de a descoperi un loc precum cel de pe Pământ", a spus John Grunsfeld, administrator al misiunii ştiinţifice a NASA.

Mai mult: DESCOPERIRE DE ZILE MARI! Veşti incredibile de la NASA - Magazin | Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu