marți, 23 aprilie 2013


Credinţa se măsoară în BANI grei. Biserica Ortodoxă Română e una din cele mai PROFITABILE instituţii din ţară

de O.P.   •   23 Apr 2013   •   05:51 Comenteaza (2)
 Biserica Ortodoxă Română se află în topul celor mai profitabile instituţii din ţară, iar veniturile au cresct de la an la an.  Arhiepiscopiile şi Mitropoliile din ţară deţin averi impresionante şi greu de estimat, de la clădiri, terenuri, mii de hectare de pădure până la trusturi de presă.

Episcopia Sălajului a fost înfiinţată în anul 2007, iar noul sediu a fost inaugurat în urmă cu doar câteva luni de zile. Impunătoarea construcţie a costat aproximativ 1 milion de euro.

Consiliul judeţean a alocat doar o mică parte din bani, în mai multe tranşe, iar în 2012 finanţarea de la bugetul de stat s-a încheiat.

Înalţii prelaţi spun că momentan, episcopia nu desfăşoară niciun fel de activitate care să producă venit şi că datoriile acumulate până acum reprezintă 40 la sută din investiţii. Preoţii se bazează în continuare pe sprijinul enoriaşilor, dar nu toţi dintre aceştia sunt de acord cu această investiţie.

Veniturile Bisericii Ortodoxe au crescut în mod constant în ultimii ani. Printre cele mai avute mitropolii este cea a Moldovei şi Bucovinei, care deţine, printre altele, mii de hectare de pădure, hoteluri şi pensiuni în Neamţ, Suceava şi Iaşi, un spital privat şi un centru de conferinţe. Şi Mitropolia Banatului se poate mândri cu o fabrică de lumânări, o tipografie, câteva zeci de librării şi magazine în care se vând obiecte de cult şi chiar o croitorie. Numai în 2010, Mitropolia a vândut aproape 10 milioane de lumânări.

sursa; antena3,ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu