duminică, 24 martie 2013

Vreme de 5 MILENII a stat ascuns în acest loc din România. Secretul care va ieşi la lumină poate revoluţiona lumea

O.P. | 20 Mar 2013, 07:54
Vreme de 5 MILENII a stat ascuns în acest loc din România. Secretul care va ieşi la lumină poate revoluţiona lumea
Prima peşteră declarată monument al naturii în România va fi cercetată de geologi, geografi, glaciologi, climatologi şi bacteriologi în cadrul proiectului 'Biodiversitatea şi distribuţia cronologică a microorganismelor din depozitul de gheaţă perenă din Peştera Gheţarul de la Scărişoara'.

Sunt prelevate probe din blocul de gheaţă, pentru ca apoi acestea să fie studiate în laborator, se arată într-un comunicat transmis de preşedintele Asociaţiei Speologice 'Sfinx' Girda, dr. Christian Ciubotarescu.

Acesta a menţionat că scopul cercetărilor este de a stabili dacă a existat o variaţie în această compoziţie microbiană. 'În al doilea rând, am vrea să vedem dacă am putea găsi bacterii vii care au supravieţuit prinse în gheaţa veche de câteva mii de ani', a subliniat cerceăatorul, care a adăugat că a fost extrasă gheaţa de diverse vârste - 400 de ani, 900 de ani, 3.000 de ani.

"Se va continua cu probe prelevate de la adâncimi mai mari, implicit mai vechi, pentru a putea reconstitui dinamica faunei microbiene în ultimii 4.000-5.000 de ani, precum şi pentru a studia un mediu de viaţă care poate fi folosit ca analog pentru mediile de viaţă de pe alte planete sau sateliţi ai acestora', a explicat dr. Aurel Persoiu, citat de bzi.ro
sursa; antena3.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu