luni, 18 martie 2013

Vezi ce limbă străină va deveni obligatorie pentru români

În viitor românii ar putea fi nevoiți să vorbească limba maghiară. Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă propunerile UDMR de modificare a Constituției vor fi acceptate.
UDMR este unul dintre partidele politice care a știut cum să obțină, pas cu pas, obiectivele importante pe care și le-a asumat. Indiferent dacă erau în opoziție sau într-o alianță la putere, reprezentanții UDMR și-au jucat întotdeauna bine cărțile astfel încât să obțină maximum în orice situație. Iar unele dintre marile doleanțe ale maghiarilor este eliminarea sintagmei de stat naţional", dar și decretarea limbii maghiare drept oficială în regiunile în care ungurii sunt majoritari.
Prin urmare, reprezentanții maghiarilor nu puteau rata oportunitatea de a încerca, din nou, să-și impună punctul de vedere convinși fiind că, mai devreme sau mai târziu vor obține ceea ce dooresc. Partidul condus de Kelemen Hunor propune c alegerea președintelui să fie făcută de Parlament, eliminarea instituţiei prefectului, restrângerea atribuţiilor preşedintelui, trecerea ministerului public in subordinea Ministerului Justiţiei, eliminarea posibilităţii Guvernului de a emite ordonanţe de urgenţă, şi proporţionalitate etnică pe funcţii.
Crin Antonescu a spus că orice grup parlamentar are dreptul a înainta orice temă și că absolut toate propunerile vor fi discutate în forumul constituțional și în Comisia de revizuire a Constituției, accentuând că poziţia USL privind statul național unitar nu s-a schimbat.
"Mâine începând cu orele 13,00 avem şedinţa Comisiei. Acolo vor fi reunite, vor fi primite toate tezele care au fost înaintate din partea tuturor grupurilor parlamentare, ceea ce nu înseamnă că nu se mai primesc până în 15 mai propuneri individuale sau ale grupurilor parlamentare. Nu are niciun rost să discutăm acum. Orice grup parlamentar are dreptul de a înainta orice teză. În momentul în care vor avea loc discuţiile şi în forumul constituţional şi în comisie toate aceste lucruri vor fi luate în discuţie. În legătură cu anumite chestiuni, cum ar fi statul naţional unitar cunoaşteţi poziţia USL, ea nu s-a schimbat, nu se va schimba, dar asta nu înseamnă că nu tratăm cu respect şi cu toată consideraţia necesară absolut toate propunerile care se fac", a spus preşedintele Comisiei de revizuire a Constituţiei, Crin Antonescu, după şedinţa USL, care s-a desfăşurat la Parlament.

Mai mult: Vezi ce limbă străină va deveni obligatorie pentru români - Politica | Libertatea.ro

Un comentariu:

  1. A uitat ceva; steagul ungariei sa fie postat pretutindeni in tara noastra, romania nefiind o care sa se guverneze singura!

    RăspundețiȘtergere