luni, 25 martie 2013

Pivniceru: Membrii Curţii Constituţionale să fie numiţi de Parlament, Guvern şi puterea judecătorească

A.M.P | 25 Mar 2013, 17:38
Pivniceru: Membrii Curţii Constituţionale să fie numiţi de Parlament, Guvern şi puterea judecătorească
Foto: Agerpres
Ministrul Justiţiei Mona Pivniceru a declarat, luni, că actuala componenţă a Curţii Constituţionale trebuie modificată, pentru ca instituţia să-şi poată îndeplini atribuţiile legale.

Pivniceru susţine că judecătorii Curţii Constituţionale trebuie să reprezinte, echilibrat, puterile statului: legislativă, executivă şi judecătorească.

"În prezent şase judecători sunt reprezentanţi ai Parlamentului, trei ai Camerei Deputaţilor şi trei ai Senatului, plus trei ai preşedinţiei. Şi rezultă limpede că în această compunere ei nu asigură echilibrul între puteri şi controlul reciproc al puterilor. Prin urmare cred că prima chestiune de la care trebuie să pornim este dacă acest organism situat deasupra puterilor în stat nu ar trebuie să aibă în compunerea sa câte trei reprezentanţi ai fiecărei puteri", a declarat ministrul Pivniceru.

Şi premierul Victor Ponta vrea o modificare a structurii Curţii, dar numai dacă aceasta se face prin consens politic.

"Poate fi o soluţie bună. Poate fi şi o soluţie cea pe care am mai spus-o şi la care ţin: aceea de a restrânge aria celor care pot să ocupe această funcţie, de exemplu, doar la magistraţii de la Curtea Supremă. Deci putem să discutăm dar vreau, la modificarea Constituţiei, să fim foarte, foarte, foarte prudenţi şi atenţi atunci când umblăm sau schimbăm ceva la Curtea Constituţională pentru că imediat fripturiştii vor sări să ne acuze că vrem să facem ceva Curţii Constituţionale. Nu vreau să facem nimic rău. Dacă există un acord al tuturor părţilor, inclusiv al CCR, legat de îmbunătăţiri facem. Dacă nu, nu pentru că n-am nevoie să mai dau subiecte scandalagiilor", a declarat Ponta.

sursa; antena3.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu