miercuri, 27 martie 2013

Cel mai sigur şi uşor tratament pentru cataractă


Cel mai sigur şi uşor tratament pentru cataractă
“Oftalmologia intra intr‑o noua era, operatiile de trec la un alt nivel – de la ultrasunete la laser. Am vrut sa fim primii din Sud‑Estul Europei care sa aduca acest aparat. Interesul dovedit in timp de Clinica Oculus de a alinia Romania la cele mai avansate dotari stiintifice la nivel mondial in domeniul oftalmologiei ne obliga sa ne autodepasim in continuare ca specialisti oftalmololgi, in beneficiul scolii romanesti de oftalmologie“, au declarat dr. Cristian si Ozana Moraru, managerii clinicii Oculus.
Cel mai avansat si complet dispozitiv pentru chirurgia cataractei, Femto-Laserul, a fost lansat astazi la Clinica Oculus, pentru prima data in Romania si in Europa de Sud-Est, in urma unei investitii de aproximativ 500.000 de euro.
Principalul avantaj oferit de Femto-Laser este precizia microscopica cu care realizeaza prima si cea mai importanta parte a operatiei, de la realizarea inciziilor la fragmentarea cristalinului “bolnav” pana la centrarea perfecta a locului pe unde se va implanta cristalinul artificial. Datorita acestui tip de laser, inciziile se cicatrizeaza foarte rapid, fara disconfort, recuperarea vizuala avand loc aproape instantaneu dupa operatie. Riscurile intra- si post-operatorii sunt reduse la minimum.
Un alt beneficiu major vizeaza reducerea considerabila a energiei de ultrasunete care se foloseste si se elibereaza in ochi in timpul operatiei, energie ce poate fi periculoasa la un moment dat pentru structurile oculare – lucru foarte important pentru pacienti, spre exemplu cei cu celule corneene putine. Prin eliminarea in foarte mare parte a utilizarii ultrasunetelor, tesuturile oculare sunt mai protejate pe parcusul operatiei si scad riscul unor complicatii post-operatorii, cum ar fi afectarea corneei. In plus, procedura favorizeaza rezultate refractive perfecte si stabile in cazul implantarii de cristaline “premium” (asferice, torice, multifocale).
Dupa 20 de ani in care facoemulsificarea cu ultrasunete a fost procedeul preferat la nivel mondial pentru operatia de cataracta, in 2012 a aparut, in cele mai celebre clinici de oftalmologie din Europa si din Statele Unite, noua tehnologie a operatiei de cataracta cu Femtosecond-Laser.
In Europa, tehnologia Femto-Laser, fabricata in Statele Unite, este abia la inceput. Comisia Europeana a aprobat acest sistem abia in septembrie 2011, astfel ca, la nivelul tarilor europene, Femto-Laserul a ajuns doar in foarte putine clinici din tari, ca Franta, Germania, Olanda, Italia, Spania sau Marea Britanie. Romania este prima tara din sud‑estul Europei care practica, incepand din februarie 2013, la clinica Oculus, interventii tip Femto‑Laser pentru cataracta.
Sursa: Healthy / napocanews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu